Wat is Looprecept?

De oplossing is simpel; beweging.

Looprecept wil bewustwording creeëren door op een makkelijke, laagdrempelige manier bewegen en de positieve gevolgen daarvan onder aandacht brengen.

Het behelst een stappenplan met tips om de gebruiker bewust te maken van de huidige levensstijl, de gevolgen daarvan voor de gezondheid en zonder overmatige inspanningen, sportschoolabbonnementen en voorschriften de gebruiker dagelijks meer te laten bewegen.

LET’S MOVE FOR A BETTER WORLD!

Als je de afgelopen weken bent komen sporten, is het je vast niet ontgaan. En dan heb je je waarschijnlijk ook al aangemeld.

Van 12 tot en met 31 maart doen wij namelijk mee aan de wereldwijde campagne #LetsMoveForaBetterWorld. Deze campagne wordt jaarlijks georganiseerd door Technogym en heeft als doel mensen meer te laten bewegen. Wij zijn één van de ruim 800 clubs wereldwijd die aan deze campagne meedoen.

Hoe? 

Om iedereen dezelfde mogelijkheden en kansen te bieden, ongeacht leeftijd, geslacht en niveau van fysieke fitheid, heeft techonogym de MOVE gecreëerd, een nieuwe manier om fysieke activiteit te meten die bovendien de hele gemeenschap verbindt

MOVEs zijn gebaseerd op lichaamsverplaatsing in de ruimte. Het is de maateenheid voor beweging ontwikkeld door Technogym en wordt vastgelegd door mywellness cloud: hoe intenser en vaker mensen bewegen op korte tijd, hoe meer MOVEs ze verzamelen!

Welk doel?

We hebben niet lang hoeven zoeken naar het goede doel dat wij hiermee mogen sponsoren. Matthijs van der Poel, huisarts en tevens oprichter van Stichting Looprecept, sport alweer enige tijd bij Sportingclub De Uitweg. Zijn stichting vertoont mooie overeenkomsten met de Let’s Move For a Better World challenge.

Zijn Looprecept is opgezet vanuit het idee dat er in de dagelijkse praktijk te weinig aandacht is voor bewegen en de positieve effecten daarvan. In de geneeskunde wordt meestal aan symptoombehandeling gedaan. Daarnaast is de mens zelf geneigd om de oorzaken van zijn of haar problematiek buiten zichzelf te zoeken. Ook de oplossing wordt daarom vaak van buitenaf verwacht, in de vorm van medicatie.

De basis waarmee je veel lichamelijke en psychische klachten en ziekten kunt verminderen of voorkomen, zit echter in een gezondere leefstijl. Een aanzienlijk deel van de aandacht op het spreekuur zou dan ook hierop gericht moeten zijn, aldus huisarts Matthijs van der Poel.

Wil jij ons helpen?

Drie weken lang zet ons team zich volledig in. We hebben scholen benaderd, verschillende soorten evenementen georganiseerd, en werken samen met verschillende instanties en bedrijven. En nu roepen wij jouw hulp in. Om zoveel mogelijk MOVEs te verzamelen!

Heb jij een 1 keer in de week abonnement en wil je eigenlijk wel vaker en meer MOVEs voor ons verzamelen? Dit kan, geheel kosteloos! Geef je naam door bij de receptie en wij openen het poortje voor je. Let op: Enkel als je MOVEs verzameld. 

Wat sponsort Technogym aan stichting looprecept:

Entry Level Prize

Bij  1.000.000 (één miljoen) MOVEs behaalt, ontvangt een beschikbare prijs ter waarde van 250,00 (tweehonderdvijftig) euro aan Technogym producten.

Medium Level Prize

Bij 3.000.000 (drie miljoen) MOVEs behaalt, ontvangt een beschikbare prijs ter waarde van 3000 (drie duizend) euro aan Technogym producten.

Top Level Prize

Meteen aan het begin van de challenge op 11 maart om 23.59 uur organiseren wij een Kick-off Move Night!

Ja, inderdaad: we gooien de club ’s nachts open om direct een mooie start te maken!

Bij de balie zijn gastenpassen verkrijgbaar. Daarmee kan je ook alle hulptroepen om je heen inschakelen. Drie weken lang zijn namelijk ook niet-leden welkom – gratis! De enige voorwaarde is dat zij dan MOVEs verzamelen voor ons goede doel.